Handige tips om BPM te besparen

Hoewel het importeren van een auto vaak erg voordelig kan zijn ten opzichte van de aanschaf van een Nederlandse auto, zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij uw aankoop. Één van die zaken is de BPM, de belasting over personenauto’s en motorrijwielen. Deze belasting wordt altijd geheven op de aanschaf van een auto in Nederland. Wanneer u een auto importeert uit het buitenland, zult u deze bpm-aangifte echter zelf moeten doen. Het is niet altijd zo dat u geld moet bijleggen, maar vaak is dit wel het geval. En om die reden is het een goed idee om te kijken of u de kosten kunt verlagen door minder BPM te betalen. Maar hoe doet u dat? Wat zijn handige tips om BPM te besparen?

1) Kies het meest gunstige bpm-jaar 

Wat veel mensen niet weten, is dat men zelf het jaar kan kiezen waarvan ze de formule gebruiken om de BPM te berekenen. Zo kan het dus voorkomen dat u de manier van berekenen van twee jaar geleden gebruikt. Dit wordt de ‘historische bruto BPM’ genoemd en hierbij dient u te kijken naar de datum van eerste toelating in het buitenland en de huidige datum. Door het beste jaar te kiezen kunt u flink besparen op de rest-BPM.

2) Gebruik de handelswaarde in Nederland

De handelswaarde van auto’s is in Nederland op dit moment laag. Door BPM te berekenen op basis van de specifieke handelswaarde voor uw auto, zorgt u ervoor dat de rest-BPM ook lager is en u dus minder belasting betaalt. U kunt dan namelijk een hoger bedrag afschrijven dan dat de belastingdienst opneemt in haar tabellen.

3) BPM-calculators op het internet? Een no-go

De calculators op het internet geven vaak geen waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid, doordat ze niet over alle informatie beschikken om een goede berekening te maken. Het is daarom aan te raden om vooral niet van deze calculators gebruik te maken. Uw aangifte baseren op deze calculators is een absolute no-go.

Met deze tips zorgt u ervoor dat het importeren van een auto nog goedkoper wordt.

© 2019 BOVIA All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.